Skidsemester i Sölden, Österrike
FEMSTJÄRNIGA HOTELLET DAS CENTRAL

Den optimala skidupplevelsen från oktober till maj, med 429 hektar pister som väntar på dig. Världscupfeber och magiskt vacker natur. Modern exklusivitet och rustika bergshyttor. Vintern i Sölden, i österrikiska Tyrolen, är en kombination av välutvecklad infrastruktur, spektakulära panoraman och en absolut snögaranti.

Sölden lever. Pulserar. Uppfinner sig ständigt på nytt. De 250 bergstopparna som är högre än 3 000 meter kommer alltid att omge oss. Precis som den intensiva livskänslan; den genuina, oförfalskade alpina livsstilen. Sölden är en av alpvärldens toppdestinationer och har fått agera kuliss i den senaste James Bond-filmen Spectre.

I Sölden inspireras populära evenemang av andlöst vacker natur, och sport förenas med underhållning. Låt dig uppslukas. Av allt som en vinter i Sölden har att erbjuda. Njut av en fulländad semester – som gäst på femstjärniga hotellet Das Central. Det unikt ALPINE . LUXURY . LIFE – i sin sportigaste, mest eleganta form.

Skidparadiset Sölden
DEN ALPINA UPPLEVELSENS CENTRUM

FAKTA OM SKIDOMRÅDET

Renodlad skidglädje i siffror

 • 429 hektar pister. 144 kilometer pister. Cirka 69,8 km blå pist, 44,8 km röd pist, 27,4 km svart pist, 1,9 km skidspår
 • Skidområde mellan 1 350–3 340 m
 • Snabba transporter med 31 moderna liftanläggningar
 • Giggijochbahn & Gaislachkoglbahn – liftarna med världens högsta kapacitet
 • Snögaranti från oktober till maj tack vare höjdläget och snökanoner som står beredda vid cirka 77 % av pisterna
 • 2 glaciärskidområden
 • Mer än 33 mysiga bergshyttor i skidområdet Sölden
 • Förbindelse mellan vinter- och glaciärskidområde
BIG 3-PLATTFORMERNA

Söldens högst belägna höjdpunkter

Som första och enda skidort i Österrike erbjuder Sölden legendariska “BIG 3”, det vill säga tre toppar som mäter över 3 000 meter och som förbinds med liftar i ett och samma skidområde. Och du kan åka ner för alla tre. På en enda dag. Det innebär omväxling, nervkittlande spänning och bergsbestigartriumf på totalt mer än 50 km. Big 3 omgärdas av toppmoderna linbanor som tar dig mellan optimalt preparerade pister och bjuder på hisnande vackra vyer vid utsiktsplattformar på över 3 000 meters höjd.

3 048 METER ÖVER VARDAGEN

Gourmetupplevelser på högsta nivå

Arkitektur. Design. Alpina läckerheter. De viktigaste ingredienserna för en oförglömlig upplevelse högt ovan molnen. Exklusiva viner, utsökt champagne och raffinerade smaksensationer. Allt kryddas med service av toppklass och hisnande panoraman. Gourmetrestaurangen ice Q skämmer bort dina smaklökar. Det vet bland annat Daniel Craig som i den nya James Bond-filmen Spectre jagar både skurkar och raffinerade smakupplevelser här i Sölden. I detta njutningens tempel kommer han att uppleva en middag han sent ska glömma.

VINTERNS VIBRATIONER

Världskända evenemang

Nöjeslivet i Sölden liknar inget du tidigare har upplevt. Vid invigningen av FIS alpina världscup vid Rettenbachglaciären hyllas skidvärldens storheter. Under Electric Mountain Festival vid Giggijoch får internationella DJ:s berget att vibrera. Och att få se 500 performanceartister hylla Hannibals segertåg på över 3 000 meters höjd är en spektakulär upplevelse. En absolut höjdpunkt för vinkännare är “Wein am Berg” på en av “trehundratusentopparna”. Här skålar skidåkningens storheter, de bästa vinodlarna och anspråksfulla vinkännare med varandra.

Ny äventyrsvärld med James Bond-tema
James Bond - 007 ELEMENTS

007 ELEMENTS är en helt ny, världsunik James Bond-äventyrsvärld som är belägen 3 050 meter över havet. Här får du fascinerande inblickar i hur en inspelning av en James Bond-film går till!

MER INFORMATION

Alpine . Luxury . Life
DAS CENTRAL I HJÄRTAT AV SÖLDEN

NJUTNING PÅ HÖGSTA NIVÅ
Att leva sin filosofi

Das Central är själva definitionen av exklusiv semester i Sölden. Otvungen lyx. Alpin livskänsla. Och därtill en charmerande hjärtlighet. Allt detta ramas in av en naturkuliss med magisk attraktionskraft och gör Söldens enda femstjärniga hotell till det självklara valet för kvalitetsmedvetna gäster som vill bo i händelsernas centrum. För dig som söker avkoppling, med en exklusiv touch.

Anspråksfulla alpinister. Kvalitetsmedvetna familjer. Vittberesta individualister. Alla rekommenderar traditionsrika Das Central för dig som vill komma bort från vardagen. Här skämmer man sedan 40 år tillbaka bort sina gäster med både tyrolsk hjärtlighet och ett prisbelönt kök på hög internationell nivå.

Alpine . Luxury . Living
INGEN MILJÖ ÄR DEN ANDRA LIK

125 RUM OCH SVITER. ALLA LIKA UNIKA.
Inspirerande interiörer att bo in sig i

Från en romantiskt rustik känsla till ett klassiskt elegant och modernt formspråk: Das Central i Sölden erbjuder privat lyx för alla smakriktningar. Den alpina upplevelsens absoluta höjdpunkt. Luxury . Life. Rum med femstjärnig komfort som präglas av intensitet och känsla. Motsatser till vardagen. Kreativ design som har inspirerats av den alpina naturen.

Varje semester erbjuder en unik boendeupplevelse. Varje gång något nytt. Alltid utöver det vanliga.

SKICKA FÖRFRÅGAN

Alpine . Luxury . Gourmet
NYA UPPLEVELSER FÖR NJUTNINGSMÄNNISKOR

GASTRONOMI & VIN

Varje skapelse ett mästerverk

Hos Das Central njuter du av den prisbelönte kocken Michael Kofler kompositioner – samtliga veritabla kulinariska mästerverk. Varje dag skapas här nya läckra kreationer som har inspirerats av vår vackra hembygd och tyrolska njutningskultur i kombination med haute cuisine från fjärran länder. Ur denna charmerande interaktion uppstår höjdpunkter som vår sommelier Martin Sperdin hittar perfekta följeslagare till. Das Centrals vinkällare härbärgerar mer än 30 000 flaskor fyllda med ädla drycker.

MÅNGFALD LIGGER I VÅR NATUR

Kulinariska upplevelser

Är du sugen på utsökta gourmeträtter eller föredrar du en gemytlig fonduekväll i vinkällaren? Das Central vet att njutning kan betyda många olika saker och smaker. Hotellrestaurangen Feinspitz, à la carte-restaurangen Ötztaler Stube och Das Centrals vinkällare kombinerar kulinarisk finess med unik stil och smak.

EXKLUSIVA RÄTTER FRÅN ETT PRISBELÖNT KÖK

Kulinarisk finess ingår

 • En generös frukost för finsmakare, med det bästa som våra regionala, ekologiska producenter kan erbjuda, hemgjorda äggrätter, fräscha juicer etc.
 • En buffé med en läcker mångfald av frukter och vitaminrika snacks finner du i vår wellnessoas, Wasserwelt Venezia
 • En fantastisk femrätters-gourmetmeny från vårt prisbelönta kök i Sölden
 • En gång i veckan hålls en galamiddag i exklusiv atmosfär, med en imponerande femrätters-degustationsmeny

Alpine . Luxury . Wellness
LYX FÖR DINA SINNEN

HÄR SAMLAR DU KRAFT
Wasserwelt Venezia

Ro och vitalitet. Vatten och värme. Dyk i, och känn hur du får vingar. För att kunna ge dig en så upphöjd upplevelse som möjligt, där du svävar fritt, långt ovan vardagens bekymmer, har vi utformat 1 500 kvadratmeter stora Venezia som en lugn retreat. Poolen är uppbyggd i tre nivåer och utgör kulissen för rofyllda upplevelser som kommer att ge dig kraft länge.

Andas in ett nytt, rent och oförfalskat välbefinnande. Inomhuspoolen rymmer tio olika saunor och ångbad samt en äkta venetiansk gondol. Detta är den perfekta platsen för stilla stunder som skänker ny kraft. Och med Markusplatsen som bakgrund kan du välja att låta romantiken flöda. I vårt asiatiska vilorum med dess bekväma vattensängar dyker du sedan in i stillheten.

ULTIMAT AVKOPPLING
Skönhet och wellness

Fingertoppskänsla och genuin värme. Professionalitet och kompetens. Våra spamedarbetare gör Das Central till en underbar och unik wellnessretreat i Alperna. Samtliga har en gedigen utbildning inom sina respektive fackområden och praktiserar olika helade traditioner med stor lyhördhet.

Vårt exklusiva skönhets- och wellnessresidens inrymmer 16 behandlingsrum. Upptäck en värld av mångfald; en komposition av de mest behagliga och helande orientaliska, asiatiska och alpina traditionerna.

Höjdpunkter som ingår i vinter
DAS CENTRALS AKTIVITETSPROGRAM

BEKVÄMASTE VÄGEN TILL DIN SKIDUPPLEVELSE
Busservice från hotellet till liftanläggningarna

Semesterns vita höjdpunkter
VÅRA VINTEREVENEMANG

Book your dream holidays in our hotel!